SAKIS KEHAGIOGLOU

AVOKAT

AL

Georgios Koskotas

Georgios Koskotas, i cili ishte kryetari i Bankës së Kretës dhe i Olympiakos, u akuzua për përvetësim të 32 miliardë dhrahmes nga Banka e Kretës. Në gjyqin e tij, që u zhvillua në Burgun e Grave në  Korydallos dhe zgjati rreth 2 vjet, j’u njoh fakti lehtësues i pendimit të sinqertë dhe u dënua me heqje lirie 25 vjet, duke j’u shmangur dënimit me burgim të përjetshëm me të cilin ishte  dënuar nga gjykata e shkallës së parë.

Alket Rizaj – Soula Mitropia

I burgosuri më i famshëm në Greqi dhe në Shqipëri, që u arratis dy herë me helikopter së bashku me Vasilis Palaiokostas nga Burgu në Korydallos, u dënua për një seri veprash penale që kanë lidhje me ato të arratisjeve me 25 vjet heqje lirie. Për të njëjtat vepra pikërisht (rrëmbim, rrezikim sigurie të mjeteve të komunikacionit, rrëmbim mjeti të transportit ajror, posedim lëndësh eksplozive, organizatë kriminale etj.), mikesha e tij Soula Mitropia u dënua me burg dhe doli nga burgu brenda një periudhe të shpejtë kohore.

Alexis Frangos

Alexis Frangos u akuzua për vrasje të dy personave dhe për vrasje të mbetur në tentativë të një tjetri, të cilët ai i konsideronte fajtor për vrasjen e vëllait të tij. Çështja u gjykua nga Gjykata Mikse e Betuar (Aigio, 2014) dhe j’u njoh fakti lehtësues i sjelljes së papëlqyer të viktimave, me pasojë të “thyhet” burgimi i përjetshëm dhe të dënohet me 25 vjet heqje lirie, që nga gjykata e shkallës së parë.

Anastasios Berdesis

Boksieri i famshëm i ekipit kombëtar dhe i ekipit Olympiakos, Tasos Berdesis, u akuzua për vrasje të mbetur në tentativë (Patra, 2007). Akuza u gjykua nga Gjykata Mikse e Betuar e Mesologgios dhe ai u shpall  unanimisht i pafajshëm. Në vijim u akuzua për fshehje krimineli, gjithashtu u shpall i pafajshëm unanimisht nga Gjykata e Fajeve e Athinës.