ΣΑΚΗΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

GR

Γεώργιος Κοσκωτάς

Ο Γεώργιος Κοσκωτάς, που διετέλεσε πρόεδρος της Τράπεζας Κρήτης και του Ολυμπιακού, κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση 32 δισεκατομμυρίων δραχμών από την Τράπεζα Κρήτης. Στην δίκη του, που διεξήχθη στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού και διήρκεσε σχεδόν 2 χρόνια, του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών, αποφεύγοντας την ισόβια κάθειρξη ήδη από το πρωτόδικο δικαστήριο.

Κυριάκος Απειρανθίτης

Ο Κυριάκος Απειρανθίτης, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, βιασμό και εμπρησμό (Βάρκιζα, 1989), καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών, αφού το Μικτό Ορκωτό Εφετείο του ανεγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμελείας.

Παναγιώτης Βλαστός

Ο Παναγιώτης Βλαστός, μαζί με τον μετέπειτα δολοφονηθέντα αδελφό του Κώστα, καταδικάστηκαν για την ανθρωποκτονία του Μάκη Ναστούλη (Αθήνα, 1998), καθ’ υπέρβαση των ορίων της άμυνας, αποφεύγοντας την ισόβια κάθειρξη ήδη από το πρωτόδικο δικαστήριο.

Ιωσήφ Βαγιωνής

Ο βιομήχανος Ιωσήφ Βαγιωνής, κατηγορήθηκε για την ανθρωποκτονία με ξιφίδιο, της φίλης του Νέλλης Πίσχου. Του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό κατά την πρωτόδικη δίκη και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών (Χαλκίδα, 1996), ποινή που μειώθηκε στα 15 έτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών.

Χρήστος Βουλγαράκης

Ο Χρήστος Βουλγαράκης κατηγορήθηκε για την δολοφονία της δωδεκάχρονης κόρης του (Πελασγία Φθιώτιδος, 1999). Στην πρωτόδικη δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καρπενησίου, του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου και καταδικάστηκε σε εικοσαετή κάθειρξη.

Γιώργος Σκιαδόπουλος

Ο ανθυποπλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού Γιώργος Σκιαδόπουλος κατηγορήθηκε ότι στραγγάλισε και, στη συνέχεια, έκοψε το κεφάλι της φίλης του, διεθνούς φήμης μοντέλο Τζούλυ Σκάλυ (Καβάλα, 1999). Στο πρωτόδικο δικαστήριο (ΜΟΔ Δράμας) καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, αλλά στην κατ’ έφεση δίκη (ΜΟΕ Θρακής) του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου και καταδικάστηκε σε εικοσαετή κάθειρξη.

Γεώργιος Πέτσος

Ο πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξεως επί κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου Γεώργιος Πέτσος έπεσε θύμα απόπειρας δολοφονίας από τη 17 Νοέμβρη (Ψυχικό, 1989). Ο Σάκης Κεχαγιόγλου εκπροσώπησε την πολιτική αγωγή του τ. υπουργού κατά την πρωτόδικη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που διεξήχθη στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού.

Δυστύχημα Τεμπών

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου ανέλαβε από την πρώτη στιγμή την πολιτική αγωγή των γονέων και συγγενών των 21 νεκρών και 35 τραυματιών μαθητών του Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας, κατά το τραγικό τροχαίο ατύχημα στα Τέμπη Θεσσαλίας (2003). Οι αποφάσεις του ΜΟΔ Βόλου και του ΜΟΕ Λάρισας δικαίωσαν τη μνήμη των θυμάτων, καταδικάζοντας τους υπευθύνους σε πολυετείς καθείρξεις, για πρώτη φορά στην Ελληνική δικαστική ιστορία σε υπόθεση τροχαίου ατυχήματος.

Τέο Θεοδωρίδης

Ο Τέο Θεοδωρίδης, διεθνούς φήμης μοντέλο, κατηγορήθηκε για εισαγωγή 5 κιλών κοκαΐνης (Χαλκιδική, 2008). Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ήδη κατά την πρωτόδικη δίκη, τον έκρινε ένοχο ως τοξικομανή, καταδικάζοντάς τον σε κάθειρξη 18 ετών, ποινή που οδήγησε στην αποφυλάκισή του 6 χρόνια μετά τη σύλληψή του.

Αλκέτ Ριζάι – Σούλα Μητροπία

Ο πιο γνωστός στην Ελλάδα και Αλβανία κρατούμενος, που απέδρασε δύο φορές με ελικόπτερο μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα από τις Φυλακές Κορυδαλλού, καταδικάστηκε για σειρά ποινικών αδικημάτων που συνδέονται με αυτές τις αποδράσεις σε 25ετή κάθειρξη. Για τις ίδιες ακριβώς πράξεις (αρπαγή, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αεροπειρατεία, κατοχή εκρηκτικών, εγκληματική οργάνωση, κλπ), η φίλη του Σούλα Μητροπία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης και αποφυλακίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Απαγωγή Περικλή Παναγόπουλου

Ο γνωστός εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος απήχθη έξω από την οικία του (Καβούρι, 2009) και κατεβλήθησαν για την απελευθέρωσή του 28,5 εκατομμύρια ευρώ. Οι απαγωγείς του, Απόστολος Πετράκης και Χαράλαμπος Μουστάκας ανέθεσαν την υπεράσπισή τους (κατά την πρωτόδική δίκη και στο Πενταμελές Εφετείο, αντιστοίχως) στον Σάκη Κεχαγιόγλου και αποφυλακίστηκαν πριν την εκδίκαση, σε πρώτο βαθμό, των σε βάρος τους κατηγοριών.

Αναστάσιος Μπερδέσης

Ο γνωστός πυγμάχος της Εθνικής και Ολυμπιακής ομάδας Τάσος Μπερδέσης κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας (Πάτρα, 2007). Η κατηγορία εκδικάστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Μεσολογγίου και αθωώθηκε ομόφωνα. Στην πορεία κατηγορήθηκε για υπόθαλψη εγκληματία, κι αθωώθηκε επίσης ομόφωνα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Αλέξης Φράγκος

Ο Αλέξης Φράγκος κατηγορήθηκε για την ανθρωποκτονία δύο ατόμων και για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός, τους οποίους θεωρούσε υπαίτιους για τη δολοφονία του αδελφού του. Η υπόθεση εκδικάστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (Αίγιο, 2014) και του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς των θυμάτων, με συνέπεια να ‘σπάσουν’ τα ισόβια και να του επιβληθεί κάθειρξη 25 ετών, ήδη από το πρωτόδικο δικαστήριο.

Siemens

Μετά την απαγγελία κατηγοριών για την πολύκροτη υπόθεση Siemens, ο αρμόδιος ανακριτής προφυλάκισε τη Σαλίνα, κόρη του Χρήστου Καραβέλα, κορυφαίου στελέχους της Siemens Hellas. Η προφυλάκιση προκάλεσε μεγάλη αντίδραση και δυσμενή σχόλια στην κοινή γνώμη και στο νομικό κόσμο της χώρας. Η Σαλίνα Καραβέλα ανέθεσε την υπεράσπισή της στο Σάκη Κεχαγιόγλου, ο οποίος κατέθεσε προσφυγή ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, η οποία έγινε δεκτή με συνέπεια την αποφυλάκισή της ενάμιση μήνα αφότου κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη. Πρόσφατα, δε, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, απαλλάχθηκε αμετάκλητα για όλες τις κατηγορίες.

Παραδικαστικό

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου κατηγορήθηκε το 2005 για εμπλοκή στην υπόθεση του υποτιθέμενου παραδικαστικού κυκλώματος και αθωώθηκε ομόφωνα και αμετάκλητα για όλες, ανεξαιρέτως, τις κατηγορίες με δύο αποφάσεις του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών το 2010 και 2012.

Βατοπαίδι

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (ΚΕΔ) Κωνσταντίνος Γκράτζιος κατηγορήθηκε για την υπόθεση των ανταλλαγών ακινήτων μεταξύ Δημοσίου και της Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους. Μετά την απολογία του ενώπιον της Ειδικής Ανακρίτριας με συνήγορο τον Σάκη Κεχαγιόγλου, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ άλλοι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Υπόθεση διακίνησης κοκαϊνης στη Μύκονο

Τον Αύγουστο του 2015, ο Σάκης Κεχαγιόγλου ανέλαβε την υπεράσπιση ενός εκ των τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση διακίνησησης κοκαϊνης στη Μύκονο. Ο εντολέας του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Δημήτρης Χατζηκυριάκου

Τον Αύγουστο του 2015, ο Σάκης Κεχαγιόγλου ανέλαβε τη υπεράσπιση του διεθνούς φήμης μοντέλου και αθλητή του μπέιζμπολ, Δημήτρη Χατζηκυριάκου, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση 27 κιλών κοκαϊνης.

NOOR 1

Τον Ιούλιο του 2014, ο Σάκης Κεχαγιόγλου ανέλαβε την υπεράσπιση του εφοπλιστή Ευθύμη Γιαννουσάκη και των συγγενών του, που κατηγορούνται για τη διακίνηση δύο τόνων ηρωίνης. Η δίκη συνεχίζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά.