ΣΑΚΗΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

GR

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου γεννήθηκε στη Βέροια Ημαθίας την 16/12/61. Γονείς του ο Θεόδωρος Κεχαγιόγλου, υπάλληλος του Δημοσίου Ταμείου, και η Αντιγόνη Τσαούση, δασκάλα. Έχει δύο αδέλφια, τον Γιάννη, τραπεζικό, και το Νίκο, δικηγόρο Βεροίας. Από τα εφηβικά του χρόνια, ασχολήθηκε με τα κοινά. Το 1979 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε ενεργά από διάφορες θέσεις στο φοιτητικό συνδικαλισμό.

Μετέβη στις ΗΠΑ το 1985, με τις συστάσεις και την υποστήριξη των καθηγητών του Ποινικού Δικαίου Ιωάννη Μανωλεδάκη και Διεθνών Σχέσεων Θεόδωρου Κουλουμπή καθώς και του τέως πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Σημαντική υπήρξε κι η υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής, Ιακώβου που του χορήγησε την υποτροφία της αρχιεπισκοπής. Έλαβε Master’s (ΜΑ) in International Affairs από το School of International Service του πανεπιστημίου American University στη Washington D.C. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών του, εργάστηκε στην Αμερικανική Γερουσία ως Staff Assistant στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας (Senate Foreign Relations Committee) και στο γραφείο του Αρχηγού των Ρεπουμπλικάνων της Επιτροπής, Γερουσιαστή της Βόρειας Καρολίνας, Jesse Helms.

Μετά τη στρατιωτική του θητεία, ανέλαβε Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Προεδρίας Μιλτιάδη Έβερτ ως το Νοέμβριο του 1991, οπότε και ξεκίνησε τη δικηγορική του σταδιοδρομία στο γραφείου του ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου. Στη δεκαετία που ακολούθησε, ανέλαβε και χειρίστηκε, σε συνεργασία με τον Α. Λυκουρέζο ή μόνος του, σημαντικές υποθέσεις όπως του Γεωργίου Κοσκωτά (υπεξαίρεση Τράπεζας Κρήτης), Ιωσήφ Βαγιωνή (ανθρωποκτονία), Γεωργίου Βεντούρη (οικογενειακό δίκαιο), Γεωργίου Σκιαδόπουλου (ανθρωποκτονία), Παναγιώτη Βλαστού (ανθρωποκτονία) και Δημήτρη Κονδυλιού – African Cape (διακίνηση ναρκωτικών).

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου ίδρυσε το δικηγορικό του γραφείο τον Οκτώβριο του 2001, στην οδό Σέκερη 3, στο Κολωνάκι, και έκτοτε έχει χειριστεί πολύκροτες ποινικές υποθέσεις. Μεταξύ άλλων, εκπροσώπησε την πολιτική αγωγή του πρώην υπουργού Γεωργίου Πέτσου στην δίκη της 17 Νοέμβρη, καθώς και την πολιτική αγωγή των γονέων και συγγενών των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Επίσης, ανέλαβε την υπεράσπιση του Μάνου Δημητροκάλη (σατανιστές Παλλήνης), του Χρήστου Βουλγαράκη (παιδοκτονία), Τέο Θεοδωρίδη (ναρκωτικά), ΑλκέτΡιζάι και Σούλας Μητροπία (αρπαγή, εγκληματική οργάνωση και απόδραση), Απόστολου Πετράκη και Χαράλαμπου Μουστάκα (απαγωγή Περικλή Παναγόπουλου), Σαλίνας Καραβέλα (υπόθεση Siemens), Κωνσταντίνου Γκράτζιου (υπόθεση Βατοπεδίου), Ευθυμίου Γιαννουσάκη (πλοίο Noor 1 με ηρωίνη και βίλα Φιλοθέης) και Ρικάρντο Γκονζάλεζ (Μεξικανικό καρτέλ κοκαΐνης).

Με την νομική του ομάδα, εξειδικεύεται κυρίως σε υποθέσεις ποινικού δικαίου, όπως:

  • εγκλήματα κατά της ζωής (ανθρωποκτονία)
  • σωματικές βλάβες
  • παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
  • οικονομικό έγκλημα
  • εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας (μαστροπεία, σωματεμπορία)
  • ηλεκτρονικό έγκλημα
  • εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας (κλοπή, υπεξαίρεση, ληστεία)
  • εγκλήματα κατά των περιουσιακών δικαιωμάτων (εκβίαση, απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, τοκογλυφία)

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων. Είναι επίσης Νομικός Σύμβουλος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής υπό τον Πατριάρχη Θεόδωρο τον Β’.